fbpx

4 råd til en sund livsstil når du arbejder hjemmefra

4 råd til en
sund livsstil
når du arbejder hjemmefra

Råd til en sund livsstil når du arbejder hjemmefra

Lige her, helt alene, men med mine søde og seje klienter inde bag skærmen. Her elsker jeg at være!

Men jeg ved også, at både jeg selv, mine klienter og mange andre kæmper med den sunde livsstil, nu hvor hverdagen er en helt anden og mange af os arbejder hjemmefra. Derfor har jeg her mine bedste råd til en sund livsstil når du arbejder hjemmefra:

  1. Planlæg din arbejdsdag med pauser og måltider. På den måde holder fast i antallet af måltider i løbet af dagen (evt. 3 hovedmåltider og 2 – 3 mellemmåltider). Det er nemt at glemme at spise når man sidder derhjemme og arbejder. Men når vi ikke spiser, vokser sulten i løbet af dagen, udfordringer med fristelser bliver svære og måltider bliver måske erstattet af snacks.
  1. Du forbrænder med stor sandsynligvis mindre energi når du bare er derhjemme (dette er selvfølgelig afhængig af hvad du laver og hvor aktiv du er). Derfor har du også brug for mindre energi. Væn dig til at spise lidt mindre portioner når du spiser (spis fra en mindre tallerken) og spis når du spiser! Men husk KUN at skære i mængderne og altså IKKE i antallet af måltider. 
  1. Husk at spise dine mellemmåltider og gør dem til “rigtige” måltider, hvor du sidder ned og spiser. På den måde registrerer rent faktisk, at du er i gang med et måltid. Det vil sandsynligvis mindske trangen til at rejse dig kort tid efter for at hente flere snacks. 
  1. Bevæg dig hver dag! Sæt evt. et mål om antal daglige skridt eller målsætte at du skal ud minimum én gang hver dag for at få dig rørt og gå evt. en tur. Jeg selv har målsat at få minimum 10.000 skridt i mine ben hver dag via gang, løb og/eller træning.
 
Sidst men ikke mindst er det vigtigt for mig at understrege, at det altså er HELT OKAY, hvis du i denne tid snacker oftere, sidder mere og rører dig mindre. Det er helt forståeligt. Verdenssituationen og vendt på hovedet for os alle og det ville være mærkeligt, hvis ikke vi agerede anderledes i en situation som dén vi står midt i. HUSK dét, hvis du sidder derhjemme med dårlig samvittighed og ser træningsvideoer efter træningsvideoer på de sociale medier, men bare ikke får det gjort. Det er OKAY og du skal også nok finde DIN rytme med balance i en ny og anderledes hverdag. Det er jeg sikker på. 

Læs HER hvordan du holder dig fysisk aktiv under lock down!