fbpx

Hvordan holder du fysisk aktiv under lockdown?

Hvordan holder du dig fysisk
aktiv under lockdown?

Hvordan holder du dig fysisk aktiv under lock down?

HVORDAN HOLDER DU DIG FYSISK AKTIV UNDER LOCK DOWN, HVOR MANGE AF OS ER KASTET UD AF NORMALE VANER OG HVERDAGSRUTINER?

Du har sikkert hørt før, at du helst skal gå 10.000 skridt om dagen. Har du et job, hvor du bevæger dig meget eller er du måske en af dem, der løber ekstra stærkt for Danmark disse dage (respekt og STORT TAK for jer), så er det sikkert ikke så svært at nå de 10.000 skridt dagligt. Men er du derimod – ligesom jeg selv – “fanget” i eget hjem disse dage, har et stillesiddende job eller af anden grund ikke er fysisk aktiv, så kan det være svært at nå de 10.000 skridt.

Hvorfor bevæge sig?

Fysisk aktivitet har en lang række sundhedsvirkninger som du får glæde af uanset hvad du vejer. Det er faktisk sundere at være overvægtig og fysisk aktiv end at være normalvægtig og fysisk inaktiv.

Hvordan kommer du igang?

En rask gåtur på mindst 10-15 minutter hver dag kan fx. være en rigtig god start på en mere aktiv livsstil og lidt er ALTID bedre end ingenting (her kan de 10-15 minutters gang selvfølgelig også erstattes med hjemmetræning, løb, cykling, styrketræning eller hvad du foretrækker at lave). Sæt dig selv et realistisk mål fx. antal daglige skridt, ugentlige antal gå- eller løbeture eller noget helt andet. Revurder og juster målet løbende i takt med at du forbedrer dig og forhåbentligt bliver gladere for din valgte fysiske aktivitet.

Officielle anbefalinger

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne er fysisk aktive i mindst 30 minutter ved moderat til høj intensitet, helst alle ugens dage i mindst 10 minutter.

For mit eget vedkommende har jeg sat mig dét mål, at jeg skal udenfor døren hver dag (gå ned og handle, cykelture, løbeture og gåture i naturen mm.) og også gerne i løbeskoene 3-4 gange ugentligt – så længe at jeg føler mig rask og sørger for at holde afstand til andre selvfølgelig.

Hvad gør du for at holde dig fysisk aktiv? Hop i trænings- eller vandreskoene og kom ud og bevæg dig. Husk at holde afstand og pas på jer selv og hinanden.

Og husk at du kan finde masser af inspiration til at påbegynde din livsstilsændring og masser af andet læsning under inspiration ved at trykke HER