fbpx

Undgå overspisning i julen

Undgå overspisning i julen

Julen står for døren og med denne tid følger for rigtig mange også ekstra stor tilgængelighed af søde og kalorietætte sager. 

I går havde jeg skiftet æbleskiverne ud med mine all time favoritpandekager af banan og æg, da jeg allerede har fået stakkevis af æbleskiver og er en smuuule træt af dem.
Ligesom hos mig, byder julen i mange andre hjem også på mad og drikkelse i lange baner. Med dét følger typisk den dårlige samvittighed, mavepinen og de ekstra kilo. Men hvordan undgår man så overspisningen på en dag som juleaften? Her er mine bedste og mest simple råd til at undgå overspisning i julen:

• Spis almindeligt og sundt i løbet af dagen inden du skal til fest/arrangement. Den typiske fejl er, at man ikke spiser noget om dagen for at lave plads, men så vil man være så sulten, at der ryger meget mere ned end nødvendigt.

• Lav mindre portioner. Giv dig selv lov til at smage lidt at dele hele, men begræns dig til kun at tage lidt af hver ting og tag hellere flere gange end at overfylde tallerkenen.

• Spis langsommere, hold pauser og nyd maden. På dén måde når du at mærke mætheden inden næste portion også er kørt ned.

• Forbered dig mentalt på aftenen og tænk, hvor du gerne vil lægge dit fokus. Mange fokuserer så meget på det såkaldte ‘forbudte’ mad, at det på en dag som i dag vil tage overhånd. “Jeg kan lige så godt gå all-in, for det skal jo alligevel forbrændes under en stram kur i januar”, men giv dig i stedet lov til at smage lidt af det hele, begræns dig og nyd det.

Rigtig glædelig jul – spis ikke for meget, ikke for lidt, men nyd den og slap af!