fbpx

Find motivationen til din livsstilsændring

Find motivationen til din
livsstilsændring

Find motivationen til din livsstilsændring

Når det gælder livsstilændring, handler det ikke om viljestyrke. En livsstilsændring skal være drevet af lyst og indre motivation, så det ikke bliver en sur pligt for dig at leve sundere. Du skal have lyst til det du spiser og den fysiske aktivitet du laver. Her er mine bedste råd til at opretteholde motivationen til din livsstilsændring og nå dit mål:

1. Find din indre motivation frem og find ud hvad der motiverer dig. Din familie? Frygten for at blive syg? At få en sund og stærk krop? Eller noget helt andet?

2. Sæt dig selv et helt specifikt mål fx. at tabe dig ca. ½ kg. om ugen, gå gennemsnitligt ca. 10.000 skridt om dagen eller at kunne løbe 10 km inden sommer. Målet skal være realistisk og opnåeligt. Når dit mål eller delmål er sat, skal du tidsbestemme og planlægge det, så det ikke bliver for uhåndgribeligt. Hvad, hvornår og hvor vil du gøre det, der skal til for at nå dit mål?

3. Fortæl dine venner, familie og kollegaer om dit nye mål, så det virker forpligtende for dig.

4. Arbejd hen mod dit mål via delmål og tag små skridt. Fokuser hele tiden på de gode ting du oplever på vejen mod dit mål og ros dig selv for hver enkelt lille sejr.

5. Begynd i dag og lad være med altid at udskyde til i morgen eller på mandag, for så bliver det nemlig aldrig til noget.

6. Hvis du får lyst til at smide håndklædet i ringen fordi du faldt i én enkelt gang, så op på hesten igen og lad være med at slå dig selv oveni hovedet. Mind i stedet dig selv om, hvorfor det var, du startede i første omgang.

Personligt sørger jeg altid selv for at være meldt til mit næste løb eller have et helt klart mål foran mig. Min vej til målet skal være sjov og motiverende for mig selv. Jeg laver kun den form for træning jeg selv synes er sjovt og spiser så sundt og nærende mad jeg kan, så længe at det er noget jeg kan lide og har lyst til at spise – dét er vigtigt for mig.

Derfor er det også rigtig vigtigt for mig, at mine klienter hele tiden føler sig motiveret for deres livsstilsændring og at de får mad, de glæder sig til og har lyst til at spise. Jeg sørger altid for at mine kostplaner er tilpasset min klients ønsker og præferencer så godt som muligt.

Skal jeg hjælpe dig igang med din livsstilsændring?